Ik Wil Ondernemer Worden.

Veel mensen willen ondernemer worden.

Wanneer zei jij dat voor de eerste keer? En wat dacht jij toen? Aan vrijheid, of aan lekker reizen, of aan je werk uitbesteden aan je assistent of iemand anders? Als kind leer je al snel ”ik wil” zeggen: ‘ik wil eten, ik wil drinken, ik wil niet slapen.’ Er is geen kind dat zich laat tegenhouden. Ondernemer worden, dat is iets wat veel mensen willen, maar waar mensen zich wél in laten tegenhouden. Dat vind ik nou zonde.

Ondernemer Worden
Ik dacht altijd dat ik directeur wilde worden. Pas veel laten kwam ik erachter dat dat geen ondernemerschap is, maar meer ondernemend gedrag in een werknemerschap. Daarna kwam ik erachter dat ik net als mijn oom en opa ondernemer wilde worden. Hoe start je vervolgens? Tussen ”ik wil ondernemer worden” en ”ik ben ondernemer” zat vervolgens een paar jaar tijd. Eerst had ik het gevoel er een briljant idee voor nodig te hebben. Niets is minder waar.

Tegen Laten Houden

Naast mijn werk als internetmarketing ondernemer werk ik nog in een ondernemerconcept dat de mogelijkheid bied om ondernemerschap naast je werk of je core business op te bouwen. In mijn gewone onderneming heb ik zeker 10.000 euro gestopt voordat het was wat ik wilde dat het zou zijn. In dit concept ben ik direct geld gaan verdienen. Ook heb ik een paar mensen kunnen helpen die op zoek waren naar een extra vorm van inkomen en een paar mensen mag ik coachen in hun ondernemerschap. Ondernemer willen zijn kun je zo laagdrempelig mogelijk starten als je wilt. Maar wanneer je een hogere drempel wil is dat natuurlijk ook mogelijk. Wat denk jij?