Winkel starten?

Eigen Winkel Beginnen.

Vroeger had ik een goede vriendin in het plaatje waar ik opgroeide. Haar moeder was jaren geleden een eigen winkel begonnen, en ik weet niet anders dan dat ze die altijd hadden. Een eigen winkel beginnen, de vriendin zelf heeft er volgens mij nooit zelf over na gedacht, maar het was er en daarom heeft ze deze nu: een eigen winkel.

Een Eigen Winkel Beginnen Hoe Bevalt Het?

Hoe zou dat nu zo bevallen, zo’n eigen winkel beginnen en deze vervolgens hebben. Iets beginnen is natuurlijk leuk. Je hebt een opening, er komen allemaal mensen langs om iets te kopen. En daarna word het rustiger en mag je je gaan afvragen of het zo’n goed idee is een eigen winkel beginnen. Het is een zware kluif, zo’n eigen winkel.

Een eigen winkel beginnen versus een digitale shop

Er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden. Een eigen winkel beginnen heeft namelijk grote risico’s. Aan de ene kant de zware lasten van een eigen winkel. De voorraad, de huur, beveiliging, je moet zelf inkopen, en wanneer je het niet snel genoeg verkoopt moet je producten weggooien. En iemand moet er altijd zijn, om het te kunnen verkopen. De voordelen van een digitale shop is groots: geen eigen voorraad, geen huur, geen beveiliging, nooit inkopen, en als je niet inkoopt kan het ook niet vergaan. Je hoeft er niet zelf te zijn om iets te verkopen. Daar heb je een site voor. En van je geld niet krijgen is geen sprake – online wordt er eerst afgerekend, en pas daarna wordt er geleverd. Meer weten

Franchise Ondernemer Worden.

Instapfee, franchisefee en daarna nog reclamebijdragen. Een franchise ondernemer worden, traditioneel is het een dure bedoeling. Ik heb eens geïnformeerd naar de mogelijkheden om franchise ondernemer te worden. Hier eens een klein overzicht.

Startbijdragen voor mensen die franchise ondernemer worden lopen op tot € 25 000. Omdat de bedragen wisselen van hoogte was een paar jaar geleden het gemiddelde: € 10 000,- per vestiging. En dit is natuurlijk zonder jouw nieuwe pand, verplicht af te nemen spullen, inventarisatie etcetc.

Dan heb je natuurlijk ook nog de maandelijke franchise fee voor de ondernemer. De maandelijkse franchisefee worden steeds hogere bedragen. Want deze is of een bedrag vanaf € 7 000,- per maand, of een percentage van de omzet. En hoe meer geld je verdient, hoe hoger deze bijdrage gaat worden als franchise ondernemer.

Dan nog even de reclamebijdrage, deze was enige tijd geleden gemiddeld € 1 800,- per maand en bij een omzetafhankelijke bijdrage 2,3% van de omzet. Kortom: dan ben je ook nog niet klaar.

Een betere versie van franchise ondernemer worden is de mix tussen franchise, marketing en commerce. Zegt het je niets, of te weinig? Wat zou je hierover willen weten?

Internet succes gids

Waarom zou je veel geld uitgeven voor een bedrijf als je het gewoon zelf kunt opsparen?
Voor meer informatie klik hier.

Eigen winkel starten
Eigen winkel starten