START VOOR JEZELF

met hulp van ondernemers

Eigen Bedrijf Ideeen

Eigen Bedrijf Ideeen. Ja, heb je ideeen voor een eigen bedrijf? Heel goed, en vooral goed dat je daarop googled en meer wil weten. Alle goede ondernemers beginnen met een paar goede ideeen voor een eigen bedrijf. Maar daarna komt het werk. Hoe zorg je dat je van een idee naar een plan gaat?

 

Een vriend van mij, meer een kennis tegenwoordig heeft elke dag een nieuw business idee. Hij belde vroeger met regelmaat om zijn eigen bedrijf ideeen te pitchen. En elke keer stelde ik de volgende vraag: Leuk idee, en wat is je plan? En daar ging het eigenlijk helemaal mis. Hij heeft nooit een plan. Wel een idee, en als het goed is een doelgroep, maar dat is het.

 

Een goed eigen bedrijf idee is vergezeld met een plan. Mijn eigen bedrijf lost ''dit probleem'' op. Mijn missie is ''dit'' , mijn visie ''dat''. Ook heb je een doelgroep nodig welke groot genoeg is om jouw ideeen voor een eigen bedrijf succesvol te krijgen. En daarna een plan hoe je jouw oplossing voor hun probleem de markt op krijgt. Doe je het online, of offline, of een mix van beiden.

 

Maar veel mensen komen geeneens zover met hun eigen bedrijf, of blijven steken bij nieuwe ideeen verzinnen.

Hoe kunnen je je blijven focussen op jou ideeën.

 

Bedrijfs ideeën

Bedrijfs ideeën

 

Afbakenen.

  • Besef je wat belangrijk is, Van welk idee kreeg je het warm en wilde je aan de slag gaan. Schrijf deze ideeën uit om van start te kunnen gaan. Schrijf de rest van de ideeën op om die later uit te kunnen werken.
  • Begin en eindig je dag met je agenda en niet met je mail. Aan het einde van de dag weet je nog waar je gestrand bent. schrijf dit op zodat je de volgende dag zo weer aan de slag kan.
  • Maak een logische volgorde van je activiteiten zodat je steeds weer weet waarom je het doet Hou het ook klein zodat je makkelijk kan afstrepen. (zie projectmanagment)
  • Hou bij wat je gedaan heb en gebruik een systeem wat je helpt om overzicht te houden.


 

Shares 0
www.zaakbeginnen.com Frontier Theme